top of page

Bedrijfsveiligheid

NEN 3140 keuringen

Jij wilt inzicht in de veiligheid van de elektrotechnische installaties in jouw gebouwen. Wij voeren NEN 3140 inspecties uit: een periodieke keuring voor een veilige bedrijfsvoering bij laagspanning volgens de Nederlandse norm. Jij ontvangt van ons een uitgebreide rapportage met indien nodig aanbevelingen voor verbetering van de installaties.

Jij bent door de wetgeving (Arbowet) en/of verzekering verplicht jouw elektrische installaties en elektrische arbeidsmiddelen periodiek te laten keuren, volgens de NEN 3140 en SCIOS Scope 8 of volgens de specifieke eisen van de verzekeraar. De NEN 3140 keuring bestaat onder meer uit visuele inspecties, metingen en beproevingen. Met een risico-inventarisatie bepalen we meteen hoe vaak herinspectie nodig is. Doordat we zelf geen installatiewerkzaamheden doen, kun jij rekenen op een onafhankelijke uitvoering van de vereiste inspecties

Calamiteitenplan

In een bedrijf kunnen onverhoopt noodsituaties ontstaan. In dergelijke gevallen is het cruciaal om te weten welke maatregelen getroffen moeten worden om medewerkers, gasten en uzelf in veiligheid te brengen. Dit wordt beschreven en vastgelegd in een calamiteitenplan of bedrijfsnoodplan.

In het calamiteitenplan moeten onder andere de volgende zaken staan:

  • Namen en telefoonnummers van BHV'ers

  • Alarmnummers

  • Locaties van blus- en EHBO-middelen

  • Instructies voor het personeel

  • Verantwoordelijkheid voor ontruiming

  • Melding bij hulpinstanties

  • Locaties van noodkaarten en plattegronden

  • Procedures bij bommeldingen, terreurdreigingen, ordeverstoringen, etc.

 

 

Een calamiteitenplan moet bestaan uit instructies, een instructieplan, alarmering, een verzamelplaats en tekeningen. BestSafe kan dit voor jou realiseren. We stellen een calamiteitenplan op dat specifiek is afgestemd op jouw bedrijf, zodat het volledig past bij jouw situatie en behoeften.

RI&E (Risico-Inventarisatie & -Evaluatie) en Plan van Aanpak

Tijdens het werk op kantoor of op de werkvloer zijn er risico's voor de veiligheid, gezondheid en de kwaliteit, kwantiteit en continuïteit van de te leveren producten of diensten. De RI&E inventariseert en evalueert deze risico's, waarna een Plan van Aanpak wordt opgesteld om verbeteringen door te voeren en te waarborgen.

Volgens artikel 4 van de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) is de werkgever verplicht een RI&E op te stellen of te laten opstellen, en in sommige gevallen te laten toetsen. Het doel van de RI&E is om de risico's voor medewerkers in kaart te brengen en op basis daarvan maatregelen te treffen om de risico's te elimineren of tot een aanvaardbaar niveau te reduceren. Op deze manier worden medewerkers optimaal beschermd op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn.

NEN 3140 Keuringen
Calamiteitenplan
RI&E

Beheerderstaken Brandmeldinstallatie

Slim alarmsysteem
BMI

De maandelijkse beheerderstaken zijn gericht op het waarborgen van de goede staat van de brandmeldinstallatie (BMI). Steeds meer gebruikers en beheerders van gebouwen kiezen ervoor om deze taken uit te besteden, om diverse redenen. Deze taken dienen maandelijks (inclusief uitgebreidere controles op 4- en 8-maandelijkse basis) te worden uitgevoerd. Zowel de maandelijkse beheerderstaken als het jaarlijks groot onderhoud kunnen wij voor jou verzorgen of coördineren. De wetgever hanteert hierbij de NEN 2654-1 betreffende het onderhoud van brandmeldinstallaties.

De beheerderstaken worden elke maand op een vaste dag en tijdstip uitgevoerd, in overleg met jou bepaald. Ze worden uitgevoerd door een merkonafhankelijke, gecertificeerde keurmeester die op de hoogte is van de laatste wet- en regelgeving. Na elk bezoek wordt het logboek van de brandmeldinstallatie bijgewerkt, zodat het te allen tijde up-to-date is.

Met het Bouwbesluit 2012 is de verplichte automatische doormelding naar de Regionale Alarmcentrale van de brandweer (RAC) voor gebouwen met een bepaald gebruiksdoel komen te vervallen. Mogelijk is het interessant voor jou om de doormelding naar de RAC om te zetten naar een Particuliere Alarmcentrale (PAC). Hiermee bespaar je de hoge, jaarlijks terugkerende kosten van directe doormelding naar de brandweer. Als je wilt weten of, en zo ja, hoeveel je kunt besparen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

bottom of page